Kuipers had EK als laatste kunstje en twijfelt over volgend jaar

17 maart 2020, 22:41

Björn Kuipers had in het hoofd om tijdens het EK 2020 zijn laatste wedstrijden als topscheidsrechter te fluiten. Of hij er volgend jaar nog bij is, weet de 47-jarige leidsman nog niet. Daarover gaat hij pas later een besluit nemen.

Kuipers wist nog niet zeker of hij het EK 2020 zou halen, maar leek wel goed op weg om door de UEFA geselecteerd te worden. "Het gezonde verstand zegt dat de kans groot was dat we als team wel zouden gaan", zegt hij tegen Tubantia. Hij had in het hoofd om komende zomer zijn laatste dus te fluiten, maar weet niet hoe het nu verder gaat. "En dat geldt ook zeker voor mij persoonlijk. Ik word eind van de maand 47 jaar en dat is voor een internationale scheidsrechter al best oud. Aan de andere kant ben ik nog hartstikke fit en besef ik ook hoe mooi het is om afscheid op een groot toernooi te nemen."

Hij maakt zich voorlopig niet druk over zijn eigen situatie en beseft dat er andere zaken veel belangrijker zijn in deze periode. "Voetbal is bijzaak. In september/oktober ga ik eens rustig met mijn familie, collega's en de mensen van de UEFA zitten om te bekijken of ik er nog een jaar aan vastplak", zegt Kuipers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen