Eredivisie-update FC Twente: stadioninkomsten gaan verloren

20 maart 2020, 13:30

De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel XIV: FC Twente.

Algemene status

De coronapauze komt ongelegen voor clubs die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Zo ook voor FC Twente, schrijft Tubantia. De club heeft de horeca in de Grolsch Veste volledig in eigen beheer en loopt veel inkomsten mis nu de competitie stilligt. Twente heeft werktijdverkorting aangevraagd voor zijn personeel, maar het is nog maar de vraag of Nederlandse clubs daar wel voor in aanmerking komen.

Wat Twente betreft kan de Eredivisie niet snel genoeg hervat worden. Tot en met 6 april wordt er in elk geval niet gevoetbald in Nederland. Tot die tijd houdt de club uit Enschede ook de deuren van zijn stadion gesloten. "Voetbal is terecht naar de achtergrond geschoven. De gezondheid van een ieder staat voorop, voetbal is nu even bijzaak", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.

Twente maakt dan ook een pas op de plaats. De Tukkers zijn terughoudend op social media en ook de spelers worden uit de luwte gehouden. "Omdat er op dit moment belangrijkere dingen aan de hand zijn dan voetbal", laat woordvoerder Richard Peters aan de Tubantia.

Trainingen

Spelers van FC Twente zouden maandag nog besloten samen komen, maar die dag werd ook beslist de trainingen op te schorten. Met individuele trainingsprogramma's zijn de spelers naar huis gestuurd. Het stadion en het trainingscomplex van Twente zitten op slot. Geblesseerden kunnen revalideren, als dat maar in kleine kring gebeurt.

Blessures

Het zou zomaar kunnen dat Gonzalo Garcรญa weer wat meer te kiezen heeft als de Eredivisie hervat. Wellicht dat de van Cadiz gehuurde Josรฉ Matos zelfs nog een aantal wedstrijden kan meepakken. Hij raakte in augustus zwaar geblesseerd, maar kan alweer voluit trainen. Mogelijk zijn Aitor en Emil Berggreen dan eveneens weer inzetbaar.

Corona-nieuws

Reisverbod voor Twente-spelers

Oud-FC Twente-speler Thesker test positief op coronavirus

Financiรซle onzekerheid kwelt FC Twente: "Nog niet te overzien"

Social media

#voetbalshirtchallenge

VAK P support zorg

Terug naar het verleden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen