Bundesliga staat voor langer uitstel competitiehervatting

24 maart 2020 – Het Duitse voetbal ligt zeer waarschijnlijk ook in april stil. Het bestuur van de DFL, verantwoordelijk voor de (2.) Bundesliga, treedt met dit advies naar buiten. De clubs vergaderen komende dinsdag om definitief een besluit te nemen. Oorspronkelijk zijn de Duitse competities tot 2 april opgeschort.

Bundesliga staat voor langer uitstel competitiehervatting

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Daarom zijn clubs als VfL Wolfsburg en RB Leipzig deze week ook alweer begonnen te trainen. Echter wil de Duitse variant van de Eredivisie CV dat er in de hele maand april niet gevoetbald wordt. Zolang het coronavirus niet onder controle is, vindt de DFL dit onverantwoord. Het streven blijft wel om het seizoen voor 30 juni te eindigen. Daarom werkt men op de achtergrond diverse scenario's uit om dit voor elkaar te krijgen. Wedstrijden zonder publiek is een mogelijkheid.

In Nederland is de hoop om het seizoen te voltooien ook nog altijd aanwezig. Voor 6 april neemt de KNVB een besluit over de drie scenario's die op tafel liggen. Voor 1 juni kan er in elk geval niet met publiek gevoetbald worden.

De drie scenario's in Nederland
- De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek)
- De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep)
- De competities worden niet uitgespeeld.

Lees meer: KNVB geeft hoop om seizoen af te maken nog absoluut niet op

Bundesliga

gerelateerd