'Premier League-seizoen wordt hoe dan ook afgemaakt'

25 maart 2020, 12:13   Bijgewerkt: 25 maart 2020, 14:36

Links of rechtsom: het Premier League-seizoen wordt sowieso afgemaakt. Ook al moet dat desnoods gebeuren in het najaar. Vooralsnog ligt de Engelse competitie stil tot 30 april, maar lijkt 1 juni momenteel realistischer voor een herstart.

In dat scenario kan de Premier League op 11 juli afronden en op 8 augustus het nieuwe seizoen beginnen, schrijft UK-correspondent Geert Langendorff in het Algemeen Dagblad. Men houdt er ook rekening mee dat het coronavirus het voetbal langer in z'n greep houdt. Het verandert echter niets aan de afspraak. Samen met premier Boris Johnsen hebben de twintig Premier League-clubs besloten het seizoen hoe dan ook te voltooien. Dit doen ze het liefst niet achter gesloten deuren, al blijft dat wel een van de mogelijkheden.

Lees ook: Ferdinand wil streep door competitie en dus door titel Liverpool

Vanwege contracten dienen competities voor 1 juli eigenlijk afgerond te zijn. Hoewel er nog veel haken en ogen aan kleven, bestaan er mogelijkheden om het seizoen ook na die datum te verlengen. De FIFA kwam de clubs al tegemoet door voor dit seizoen niet vast de houden aan 1 juni, de datum waarvoor de competities normaliter moeten afronden.

Lees meer: doorspelen na 30 juni: nog heel veel haken en ogen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen