Ajax wil dat Eredivisie stopt: "KNVB verschuilt zich achter UEFA"

1 april 2020, 22:27   Bijgewerkt: 1 april 2020, 22:33

Ajax ziet graag dat de KNVB een punt zet achter dit seizoen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is geïrriteerd door de gang van zaken. "De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt", is Overmars erg duidelijk richting de voetbalbalbond. 

De KNVB bracht woensdagmiddag naar buiten dat het streven is om het seizoen voor 3 augustus af te ronden. Duidelijkheid is er allerminst gekomen na de UEFA-vergadering met de 55 lidstaten. "Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA", laat Overmars weten aan De Telegraaf. "Ik heb er gewoon moeite mee hoe het gaat. Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland."

VVCS: seizoen voor 3 augustus afronden bijna onmogelijk

Overmars vermoedt dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet. Ten koste van alles zou het seizoen afgemaakt moeten worden. De Ajax-directeur weet ook dat de UEFA financiële belangen heeft. Het niet uitspelen van de Champions League zou de bond honderen miljoenen kosten. "Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen