Forse kritiek op de KNVB: "Voorbij aan de maatschappij"

2 april 2020, 09:37

Dat de Europese competities mogelijk in de zomermaanden worden afgemaakt, heeft voor de nodige opschudding gezorgd. De UEFA liet woensdag weten dat het doel is om de competities voor 3 augustus af te maken, maar dat zorgde voor veel kritiek. Ook Gerard Slager, voormalig directeur van de FBO (Federatie Betaald Voetbalorganisatie), is uitgesproken.

Hij zou het onvoorstelbaar vinden als er inderdaad in de zomer wordt doorgespeeld. "Ze veranderen tussentijds de spelregels en gaan gewoon compleet voorbij aan de maatschappij. Alsof de voetballerij daar geen onderdeel van uitmaakt en iedereen zich heeft te schikken. Tot 3 augustus spelen brengt de maatschappij in een onredelijke positie en ik kan me niet voorstellen dat dit zonder slag of stoot wordt geaccepteerd in het maatschappelijke veld", vertelt hij aan De Telegraaf.

De voormalig BDO-directeur is kritisch op de UEFA en de KNVB. "De KNVB en de clubs gaan overal overheen door dit UEFA-besluit te accepteren en geen streep te zetten door de competitie per 30 juni. Contracten met spelers, trainers, sponsors en televisiemaatschappijen lopen standaard tot 1 juli en als je zulke bestaande contracten niet kan nakomen, levert dit directe problemen op voor betrokkenen. Maar organisaties als KNVB, UEFA en FIFA denken zich alles te kunnen permitteren omdat ze de voetballerij vormen en nog steeds vermoeden maatschappelijk een uitzonderingspositie in te nemen in deze crisistijd. Hoe kortzichtig."

Lees ook: Ajax wil dat Eredivisie stopt: "KNVB verschuilt zich achter UEFA"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen