Lucio breekt WK-record nét

2 juli 2006, 12:06

Het scheelde niet veel, maar Carlos Gamarra is een WK-record kwijtgeraakt aan de Braziliaan Lucio. Gamarra, een verdediger van Paraguay, slaagde er in 1998 in om gedurende 383 minuten geen overtreding te maken. Om dit record te breken moest Lucio in het duel met Frankrijk 24 minuten zijn reeks voortzetten en dat lukte nét.

In de 26ste minuut van de wedstrijd, dus twee minuten na de 'recorddeadline', maakte Lucio een forse tackle op Thierry Henry die bestraft werd met een vrije trap. Hiermee heeft hij het record nu op naam gekregen, door als verdediger op het WK 386 minuten geen enkele overtreding te maken. Of Lucio blij met het record zal zijn, valt overigens te betwijfelen. De Braziliaan kan na de nederlaag tegen Frankrijk (1-0) immers naar huis.