Raiola gekozen als invloedrijkste Nederlander in voetbalbusiness

15 april 2020, 08:05

Mino Raiola is uitgeroepen tot de invloedrijkste Nederlander in de voetbalindustrie van nu. De zaakwaarnemer troefde in de verkiezing van Voetbal International bondscoach Ronald Koeman af. Johan Cruijff staat derde op de lijst. Het weekblad stelde de top-vijftig samen met behulp van spelers, coaches, bestuurders, mensen van belangenorganisaties, deskundigen uit de commerciële hoek en het scheidsrechterskorps.

"Cruijff is een icoon, ik niet", reageert Raiola, zaakwaarnemer van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Matthijs de Ligt en Paul Pogba, op zijn uitverkiezing. "Hij heeft met zijn ideeën over voetbal zo ongelooflijk veel adepten over de hele wereld, dat die ideeën dus wel heel goed moeten zijn. Zijn invloed duurt al ruim vijftig jaar en gaat na zijn dood gewoon door. Dat is bijzonder."

De eerste plaats in de top-vijftig maakt Raiola 'bescheiden trots'. "Omdat het beste lang heeft geduurd voordat het publiek en de mensen me begrepen. Dat ik nu word gezien als Nederlander en niet meer als die Italiaan, vind ik bijna net zo leuk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen