Fischer steekt hand in eigen boezem over vertrek bij Ajax

16 april 2020, 14:55

Viktor Fischer heeft zijn hand flink in eigen boezem gestoken over het waarom hij niet wist door te breken bij Ajax. Hij werd bestempeld als zeer groot talent, maar brak nooit echt door. De inmiddels 25-jarige voetballer van FC Kopenhagen weet dat het vooral aan zichzelf heeft gelegen. "Ik legde mezelf te veel druk op. Als ik daar nu op terugkijk, was dat in al die jaren bij Ajax wel mijn probleem."

Dat vertelt hij tegenover Ajax Life. "Gretigheid is mijn kracht, maar als voetballer ga ik daar nu, op mijn 25ste, pas goed mee om", zei hij. "Bij Ajax bleef ik na een slechte wedstrijd te lang in teleurstelling hangen. Ik wilde elke dag en iedere training grotere stappen maken. Daarmee maakte ik het mezelf moeilijk. Dat kan gewoon niet. Zo snel gaat het niet. Als ik bij Ajax minder streng voor mezelf was geweest, had ik een betere voetballer kunnen worden."

Mede daarom botste hij ook met Frank de Boer, die de voorkeur gaf aan Amin Younes. "Ik sprak te veel en deed te weinig. Ik wilde elders mijn kwaliteiten laten zien. Ajax vond dat ook een goed idee", zei hij over zijn vertrek naar Middlesbrough, waar hij overigens ook niet doorbrak. "Ik vertrok met een rotgevoel, maar dat kwam door mijn eigen persoonlijkheid. Ik had het gewoon helemaal gehad bij Ajax. Eigenlijk te gek natuurlijk."

Toch zou hij nog altijd open staan voor een terugkeer in Amsterdam. "Honderd procent. Het lijkt me prachtig ooit weer voor Ajax te spelen in de Johan Cruijff Arena. Of het realistisch is? Ik hoop het wel. Al is het nu vooral een droom. Ik moet hier niet te veel over praten en eerst op het veld weer goed presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen