Vreven's Sporting Lokeren officieel failliet verklaard

20 april 2020, 13:08   Bijgewerkt: 22 april 2020, 19:24

Slecht nieuws voor Stijn Vreven en consorten: Sporting Lokeren is maandag failliet verklaard. De Belgische club kampte met grote financiële schulden en voorzitter Louis de Vries ziet geen andere uitweg dan het uitgesproken faillissement te accepteren. Guus Hupperts staat ook onder contract bij de Belgische club.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws, maar is inmiddels ook door De Vries bevestigd. Inmiddels zouden Vincent Verlaeckt en Catharina Orlent zijn aangesteld als curatoren voor de club van het tweede niveau van België. In totaal gaat het om een schuld van zo'n vijf miljoen euro, waar het al voor de coronacrisis mee kampte. Door al die ontwikkelingen kreeg het wel extra tijd, maar is het niet gelukt om het vege lijf te redden.

Daarom zitten Vreven en Huppers zonder club, al was de club vermoedelijk sowieso gedegradeerd naar het amateurniveau. Behalve alle financiële onrust, stond de club ook helemaal onderaan op het tweede niveau in België. Extra treurig is het feit dat Lokeren op 22 juni haar vijftigste verjaardag als betaald voetbalclub zou vieren: dat jubileum wordt dus net niet gehaald.

Lees ookSporting Lokeren krijgt geen licentie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen