Portugal kan hervatten, Engelse vrees voor lege stadions in 2020

1 mei 2020, 08:28

Portugal mag eind mei de competitie hervatten. Premier Antonio Costa heeft dat donderdag wereldkundig gemaakt. Opvallend is dat alle andere professionele sporten nog wel stil blijven liggen. De Portugese Primeira Liga heeft nog tien speelrondes op het programma staan.

De hervatting van het voetbal in Portugal gebeurt onder strenge maatregelen. Publiek is niet welkom bij de wedstrijden en de gezondheidsdienst moet goedkeuring geven. Tevens mag er alleen in stadions worden gespeeld waar de maatregelen tegen corona ook goed kunnen worden uitgevoerd.

Engelsen vrezen in 2020 achter gesloten deuren te blijven

Het Engelse voetbal houdt er serieus rekening mee dat er in 2020 geen publiek meer welkom is in stadions. Dat blijkt uit een uitgelekte audio-opname, in handen van de BBC. Daarin praat Alex Rodman van Bristol Rovers met ploeggenoten over de inhoud van een overleg tussen de EFL (English Football League), clubs en spelersvakbond PFA. Rodman is een van de afgevaardigden binnen de PFA.

"We spelen dit jaar geen wedstrijden met fans mee. Dat is wat de EFL denkt. Er wordt gekeken naar januari 2021, tenzij er een vaccin komt", zou Rodman gezegd hebben tegen collega's. Ook zegt hij in de opname dat voor het nieuwe seizoen een Premier League met 23 clubs (dus geen degradatie) besproken is. Dat blijkt een optie te zijn wanneer dit seizoen niet afgemaakt kan worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen