Chinese club met interesse in Linssen en Diemers raakt failliet

11 mei 2020, 17:17

Het Chinese Tianjin Tianhai verdwijnt. De club, recent nog in verband gebracht met Bryan Linssen en Mark Diemers, zit in ernstige financiële problemen gaat het faillissement aanvragen. Tianjin heeft maandag een verzoek ingediend om zich terug te trekken uit de Super League, die over een maand zou moeten beginnen.

Dat melden media uit China. Tianjin Tianhai voetbalde lang onder de naam Tianjin Quanjian. Nadat de oprichter van de Quanjian-groep én de voorzitter van de club ruim een jaar geleden werd opgepakt voor illegale marketingpraktijken ging het bergafwaarts met de club. Er werd van naam gewisseld en de beste spelers verlieten de club. Het afgelopen seizoen kon Tianjin maar net aan degradatie ontkomen.

In het verleden speelden onder meer Alexandre Pato en Axel Witsel voor Tianjin. In 2017 zette Tianjin de beste prestatie neer door onder leiding van Fabio Cannavaro derde te eindigen. Het huidige seizoen had eigenlijk in februari moeten beginnen. Door de uitbraak van het coronavirus werd dit uitgesteld. Nu mikt de competitie op juni.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen