Jansen: collectieve salarisvermindering wordt breed gedragen

14 mei 2020, 15:48

Rob Jansen (links op de foto) kijkt zeer tevreden terug op de gesprekken over een collectieve salarisvermindering in het betaalde voetbal. De zaakwaarnemer en initiatiefnemer van de gesprekken heeft gemerkt dat de salarisvermindering breed wordt gedragen door alle belangrijke organisaties uit de Eredivisie en de Eerste Divisie.

Aan de gesprekken namen donderdag vakbonden VVCS en ProProf, belangenbehartigers van coaches (CBV), clubs (FBO), Eredivisie (Eredivisie CV) en Eerste Dvisie (CED) deel. Op initiatief van Jansen zaten alle hoofdrolspelers in het profvoetbal voor het eerst na de uitbraak van het coronavirus met elkaar aan tafel op het hoofdbureau van de voetbalbond in Zeist. Belangrijkste onderwerp van de gesprekken was hoe het betaald voetbal het beste door de crisis geloodst kan worden.

De belangenbehartigers in het Nederlandse betaald voetbal bereikten vorige week een akkoord over een collectieve salarisvermindering. Hoe hoger het salaris, hoe meer spelers, trainers en directieleden gaan inleveren. Dat loopt uiteen van 2,5 tot maximaal 20 procent, weet Jansen. "En dat geldt ook voor makelaars", vertelt de agent aan NH Sport. "Juridisch kunnen we niemand verplichten om zich aan de collectieve salarisverminderingen te houden. Maar als een akkoord zo breed wordt gedragen, dan mag je ervan uitgaan dat dit de inzet van iedere club wordt. Dit wordt de leidraad, deze richting gaan we op."

Jansen heeft de afgelopen periode gemerkt dat er doorgaans weinig eensgezindheid is in het betaalde voetbal. Donderdag bleek volgens hem echter het tegendeel. "Ik kan heel tevreden zijn", zegt hij. "Het plan van de KNVB is essentieel voor de toekomst van het betaalde voetbal. Het mooie is dat alle belangrijke groeperingen daar nu hun bijdrage aan kunnen leveren. We moeten over een paar weken met een heel goed werkstuk naar de politiek. Alleen dan zijn we kansrijk in Den Haag. Nee, ik ga niet zeggen wat er nu al in het plan staat. Maar de sfeer was positief, de KNVB had alles goed voorbereid en we spreken op korte termijn weer met elkaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen