Koopman vast op de Malediven: "Zitten als ratten in de val"

16 mei 2020, 12:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Martin Koopman (op archiefbeeld) beleeft een nachtmerrie op de normaal tropische Malediven. De bondscoach van de eilandengroep is nog altijd niet terug in Nederland, terwijl het coronavirus er keihard toeslaat. "Ik ben vrij nuchter, maar hier word je wel wanhopig van. We zitten in een heel slechte film", zegt de trainer.

"Iedereen denkt dat ik in een luxe resort verblijf, met zwembad en vijfsterren restaurant. Niet dus...", laat Koopman vanuit hoofdstad Malé weten aan De Stentor. "Malé is met afstand het lelijkste eiland van de wereld. Echt, alles is van beton, veel hoogbouw en slechts drie groenstroken. De voetbalvelden dus." Malé, dat sinds half maart in totale lockdown zit, heeft amper 130.000 inwoners en komt driekwart daarvan uit landen als Sri Lanka, Bagladesh en India. "Armoede drijft ze bij elkaar in kleine woningen, zeker nu, waardoor corona vrij spel heeft. Er zijn nu al bijna duizend besmettingen en de verwachting is dat de helft van de bevolking gevaar loopt."

Het zorgt voor angst bij de trainer uit Deventer. "Het komt dichtbij nu. Er zijn twee van die resorts omgeturnd tot ziekenhuizen en opvangcentra voor alle besmette mensen. Ze vrezen voor 17.000 zieken de komende maanden en wij mogen nergens naartoe. Zitten als ratten in de val." Tot gisteren wachtte Koopman ook nog op zijn salaris voor taken als bondscoach. "We hebben tig keer gesproken met de bond, maar dan is het: coach, how are you? Verder werden we aan ons lot overgelaten. Via een kennis op Aruba, die bij de FIFA zit, wist ik dat er begin mei een subsidie naar alle bonden is gegaan van 500.000 dollar. Nu zijn we betaald."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen