'Barça en Juventus bereiken akkoord over ruildeal'

17 mei 2020, 18:41   Bijgewerkt: 17 mei 2020, 18:59

FC Barcelona en Juventus hebben mondelinge overeenkomst bereikt over een bijzondere ruildeal, meldt Sport. Volgens de Spaanse sportkrant maken Miralem Pjanic en Mattia De Sciglio komende zomer de oversteek van Turijn naar Barcelona. Nélson Semedo bewandelt de omgekeerde weg. Daarnaast maakt Juventus een bedrag van 25 miljoen euro over naar Barça.

Semedo wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona. De Catalaanse club maakte bijna drie jaar geleden 35 miljoen euro over naar Benfica voor de komst van de Portugese rechtsback. De vleugelverdediger is in Catalonië niet altijd zeker van een basisplaats en zou daarom niet onwelwillend tegenover een transfer staan. Bij Juventus is hij meer dan welkom. De club uit Turijn wil al langere tijd een rechtsback aantrekken.

Barça hoopte een bedrag van vijftig miljoen euro te verdienen aan de verkoop van Semedo, maar neemt door de komst van Pjanic en De Sciglio genoegen met de helft. Eerstgenoemde is de voorbije weken ook in verband gebracht met een overgang naar andere Europese topclubs.

Gevolgen Ajax

Mogelijk heeft de ruildeal tussen Juventus en FC Barcelona ook gevolgen voor Ajax. Barça zou één van de clubs zijn die geïnteresseerd is in Dest. Door de deal heeft de Catalaanse club met De Sciglio echter al een opvolger voor Semedo binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen