Ceferin: "Ik denk dat voetbal met fans snel terugkeert"

20 mei 2020, 10:09

Aleksander Ceferin is zeer positief gestemd over de terugkeer van supporters in stadions. Over het doorgaan van het Europees kampioenschap in 2021 lijkt de voorzitter van de UEFA zich helemaal geen zorgen te maken. Hij is ervan overtuigd dat het doorgaat.

"Ja, ik zou niet weten waarom niet. Het gaat om een ernstige situatie, maar de aantallen nemen af en we zijn voorzichtiger. We weten meer over het virus en over het algemeen ben ik een optimistisch persoon", zegt Ceferin tegen The Guardian. "Ik hou niet van voorspellingen dat we rekening moeten houden met een tweede, derde of zelfs vijfde golf. Op een dag sterven mensen, maar moeten we ons op dit moment zorgen maken? Ik denk het niet."

Ceferin ziet het juist rooskleurig in. "Het virus blijft niet voor eeuwig bestaan. We volgen de autoriteiten, maar persoonlijk denk ik dat het voetbal met fans snel terugkeert", aldus Ceferin. "Dingen veranderen sneller dan men denkt. Als we van dit virus af zijn, wordt alles weer normaal. Het voetbal veranderde niet na de Tweede Wereldoorlog en ook niet door een virus. Mijn mening is wel dat de wereld na dit virus kan verbeteren. Er vallen altijd lessen uit te trekken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen