Ambitieus Almere City strikt routinier Koolwijk

20 mei 2020 – Ryan Koolwijk keert terug op de Nederlandse velden. De 34-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Almere City. De ambitieuze Eerste Divisie-club heeft de routinier voor één seizoen vastgelegd.

Ambitieus Almere City strikt routinier Koolwijk

Het afgelopen jaar kwam Koolwijk uit voor AS Trencín. Hij liet zijn contract bij de Tsjechische club ontbinden nadat de coronacrisis uitbrak. Almere City wordt na Excelsior, NEC en FC Dordrecht de vierde Nederlandse club van Koolwijk. "Almere City FC is ambitieus en ik hoop met de club te gaan strijden om promotie naar de Eredivisie", zegt de middenvelder. "Ik voel mezelf topfit, heb de nodige ervaring en hoop daarmee het team op sleeptouw te kunnen nemen. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar het gevoel bij Almere City FC was direct goed. We zijn er daardoor vrij snel uitgekomen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging."

Met Koolwijk haalt Almere City een speler binnen die beschikt over een schat aan ervaring. "Ryan is gepokt en gemazeld in de voetballerij. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan en weet ook hoe het is om met een club uit de Eerste Divisie om promotie te strijden. Daarnaast heeft hij gedurende zijn periodes bij Trencin ervaring opgedaan in het buitenland. Ryan is bovendien een jongen met leiderschap en kan daarmee ook van waarde zijn voor de jongere spelers in de selectie", aldus technisch manager Teun Jacobs.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd