'Ligue 1 plant start nieuwe seizoen op 22 augustus'

23 mei 2020, 13:30

De Ligue 1 heeft plannen om de nieuwe competitie op 22 augustus te starten. Een dag later moet de Ligue 2 in principe van start gaan. De duels worden in eerste instantie zonder publiek gepland. Wel hangt het een en ander nog af van de planning van de Champions- en Europa League.

Dat heeft RMC+ uit de laatste notulen van de vergadering van de Franse voetbalbond gehaald. De LFP (Ligue de Football Professionnel) heeft al besloten dat tegen het einde van augustus de bal weer moet rollen, al moet het nog wel goedkeuring krijgen van de UEFA. In elk geval mogen de competities pas starten als de Champions en Europa League zijn afgerond. Tevens staat in het plan dat er 600.000 euro wordt uitgetrokken om de scheidsrechters financieel te ondersteunen.

Op 8 maart werd de Ligue 1 en Ligue 2 stilgelegd vanwege het coronavirus en net als in Nederland werd besloten om de competities niet meer te hervatten. De huidige stand werd daarom als eindstand omgezet, wat vooral bij Olympique Lyon niet in goede aarde viel. Ondanks hun rechtszaak lukte het de club(s) niet om daar nog iets aan te veranderen.

Speel mee met het Bundesliga Teams Spel 2020: minimaal 400 euro aan prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen