Boymans: "Ik zou ermee kunnen leven om nu te stoppen"

27 mei 2020, 23:44

Ruud Boymans weet nog niet of zijn vertrek bij Almere City het einde van zijn profcarrière betekent. De 31-jarige spits voelt zich na jaren blessureleed weer fit en staat niet onwelwillend tegenover een nieuw avontuur, maar zal niet op elke aanbieding ingaan. "Ik ben me nu aan het beraden: wil ik nog door als voetballer, of wil ik maatschappelijk werk gaan doen en bijvoorbeeld lekker bij de amateurs gaan spelen", aldus Boymans tegenover Voetbal International.

De voorbije jaren werd Boymans geplaagd door blessureleed. In februari speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd sinds 1166 dagen. Jaren daarvoor, in dienst van Al Shabab Al Arab, raakte hij geblesseerd. Ondanks zijn mislukte avontuur in Dubai, kijkt de oud-spits van Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem II en FC Utrecht terug op een geslaagde loopbaan. "Ik ben er trots op, ik heb mooie dingen meegemaakt en zou ermee kunnen leven om nu te stoppen. Het helpt natuurlijk dat ik iets achter de hand heb", doelt hij op zijn eigen onderneming met vrienden.

Voor Boymans zit de deur nog op een kier. "Als er een aanbieding komt van een club uit de Keuken Kampioen Divisie die leuk voetbal speelt en een mooi project heeft, dan sta ik daar zeker voor open. Ik ben nu fit en weet honderd procent zeker dat ik er nog een goed seizoen uit kan persen, als ik eindelijk eens een hele voorbereiding kan meedraaien, die heb ik de laatste jaren telkens gemist. Maar het plaatje moet wel kloppen. Ik woon in Amsterdam en wil niet meer verhuizen, dus een stap naar Zuid-Limburg of het buitenland zou niet logisch zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen