Verhaegh (36) hakt knoop door en beëindigt profcarrière

3 juni 2020, 17:05

Paul Verhaegh heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De 36-jarige verdediger van FC Twente bevestigt woensdag in een interview FOX Sports dat hij zijn laatste wedstrijd als profvoetballer heeft gespeeld. Mede door blessureleed kwam de drievoudig Oranje-international afgelopen seizoen slechts acht keer in actie.

Zijn laatste wedstrijd speelde Verhaegh op 7 maart, als invaller tegen Vitesse (1-0 verlies). "Het is niet het einde dat je voor ogen hebt. Normaal gesproken leef je naar zo'n laatste wedstrijd toe. Wil je in het stadion staan op het veld en familie en vrienden uitnodigen om zo'n laatste wedstrijd bewust mee te maken. Maar het was zeven minuten in het Gelredome. Ik had graag vaker op het veld gestaan voor FC Twente, maar dat zijn dingen die je niet meer veranderd", aldus de verdediger.

Ondanks dat hij niet zijn gedroomde afscheid krijgt, heeft Verhaegh er vrede mee dat zijn loopbaan op deze manier eindigt. "Uiteindelijk is het prima zo, ik ben blij met de carrière die ik heb gehad en kijk op vele mooie momenten terug. Uiteindelijk denk ik dat Nederland mooi was, maar dat ik mijn mooiste jaren in het buitenland heb gekend en daar mijn beste voetbal heb laten zien. Mijn periode in Augsburg was absoluut het mooiste. Daar kijk ik met het meeste plezier op terug."

Verhaegh speelde tijdens zijn carrière bij AGOVV, FC Den Bosch, Vitesse, FC Augsburg, VfL Wolfsburg en FC Twente. In 2013 debuteerde hij in Oranje. Een jaar later ging hij mee naar het WK in Brazilië, waar hij in de achtste finale een basisplaats had tegen Mexico. "Die tien weken waren heel bijzonder. Dat vergeet je nooit meer", zegt Verhaegh, die in de voetballerij actief wil blijven. "In wat voor functie wil ik nog voor mezelf gaan uitzoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen