"Ik had Van Bommel goed wegwijs kunnen maken"

6 juni 2020, 09:10

Ruud Brood betreurde zijn vertrek bij PSV. Met de aanstelling van Mark van Bommel was er twee jaar geleden geen plek meer voor hem als assistent. "Zonder mezelf te groot te willen maken, denk ik wel dat ik Mark goed wegwijs had kunnen maken in het trainersvak", aldus Brood.

"Ik vond het vooral heel erg jammer. Juist omdat het zo lekker ging met de club. Tegelijkertijd had ik begrip voor de keuzes van Mark. Dat vertel ik niet om de lieve vrede te bewaren. Zo werkt het nu eenmaal in het voetbal, als een trainer zijn eigen staf kan samenstellen", zegt Brood tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik had hem heel graag willen helpen omdat ik de PSV-selectie al goed kende en als het moet ook gewoon zeg waar het op staat. Iedere trainer heeft dat nodig, ook ik als ik hoofdcoach ben. Je hebt enkele onafhankelijk denkende mensen om je heen nodig."

Desondanks vindt Brood Van Bommel een prima vent. "Onder meer omdat ik na mijn eigen ontslag bij NAC in december een net appje van hem kreeg. Dat vond ik bijzonder en menselijk tegelijk. Zelf was hij kort daarvoor bij PSV weggestuurd. Ik heb nooit de behoefte gehad om een lange neus naar hem te maken, integendeel. Het is gelopen zoals het gelopen is. Bij PSV had ik vanaf de eerste dag een warm gevoel en dat is nog zo als ik er kom. Het is een bijzondere club, omdat alles zo stabiel is en alle geledingen gericht zijn op samenwerken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen