'Rood' Leipzig en Hoffenheim geven zege weg, winst Mainz

6 juni 2020, 17:31   Bijgewerkt: 6 juni 2020, 17:42

RB Leipzig heeft zaterdag dure punten laten liggen in de strijd bovenin om de Champions League-tickets. De ploeg van Julian Nagelsmann kwam voor de pauze met een man minder te staan, maar leek de voorsprong over de streep te trekken. Diep in blessuretijd ging het mis en dat is goed nieuws voor Bayern München, dat mogelijk volgende week daarom al kampioen kan worden. Ook Alfred Schreuder gaf met 1899 Hoffenheim met een man minder een voorsprong uit handen.

RB Leipzig – Paderborn 1-1

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor RB Leipzig, dat in de eerste helft veel sterker was dan hekkensluiter Paderborn. Maar door een onnodige tweede gele kaart van Dayot Upamecano vanwege het wegschieten van de bal moest het elftal van Julian Nagelsmann nog voor de pauze met een man minder verder. De bezoekers werden wel steeds gevaarlijker, maar kwamen pas in blessuretijd op gelijke hoogte via een rebound van Christian Strohdiek. Het gaat Paderborn niet meer in de Bundesliga houden, maar doet Leipzig wel veel pijn bovenin.

{image[340995][right-half][]}1899 Hoffenheim – Fortuna Düsseldorf 2-2

Schreuders' aanvoerder Benjamin Hübner werd al snel na een elleboogstoot van het veld gestuurd met een directe rode kaart. Binnen tien minuten kon de captain inrukken op het moment dat Schreuder ook nog eens tegen een achterstand aankeek. Desondanks kon Hoffenheim de score nog knap omdraaien via Munas Dabbur (rebound) en Robert Skov (combinatie). Een strafschop van Rouwen Hennings, die zijn tweede van de middag maakte, zorgde uiteindelijk voor een kleine kater bij Schreuder, die het puntverlies niet goed kan gebruiken in de strijd om Europees voetbal. Anderzijds was het vooral tegenhouden in de slotfase voor Hoffenheim. 

Eintracht Frankfurt – FSV Mainz 0-2

Een belangrijke overwinning voor Jeremiah St. Juste, die anders dan Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius in de basis begon. Tegen Eintracht Frankfurt – waar Bas Dost voortijdig werd gewisseld - waren een harde kopbal van Moussa Niakhaté en schot van Pierre Kunde genoeg voor de zwaarwegende drie punten. De thuisploeg had zich veilig kunnen spelen bij een zege, maar moeten nog altijd vrezen – helemaal na dit verlies. Jean-Philippe Mateta en Robin Quaison zagen bovendien een doelpunt afgekeurd worden bij de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen