Diemers-deal Groningen en Fortuna verloopt maandag

11 juni 2020, 09:30

FC Groningen moet de komst van Fortuna Sittard-middenvelder Mark Diemers vermoedelijk uiterlijk maandag 15 juni hebben afgerond. Dan verloopt namelijk het principe-akkoord dat de club heeft gesloten met de Limburgers en moet er mogelijk opnieuw worden onderhandeld. Sowieso lijkt Feyenoord momenteel de beste papieren te hebben voor de komst van de geboren Fries.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden in een reconstructie. FC Groningen was volgens de ochtendkrant liefst drie maanden bezig met de komst van Diemers, voor wie het 925.000 euro zou betalen en ook nog eens een voor FC Groningen niet alledaags loon van 350.000 euro over had. Dat de overgang desondanks niet rondkwam, had te maken met de clausule dat Diemers tien procent van de transfersom zou opstrijken. Dat had hij bedongen tijdens zijn komst naar Fortuna Sittard.

FC Groningen vond dat een zaak tussen Diemers en Fortuna, maar de Limburgers kwamen niet over de brug en de middenvelder wilde er geen afstand van doen. 'Het zorgde voor vertraging, maar intussen ging de leiding van FC Groningen er wel gewoon vanuit dat de deal beklonken was. Zo voerde Diemers reeds een uitvoerig gesprek met trainer Danny Buijs over zijn rol volgend seizoen', schrijft het regionale dagblad. Bovendien was het aankondigen van een transfer na het doen van een reorganisatie ook niet ideaal, waardoor de vertraging niet zo erg was. Totdat Feyenoord opeens nog op de lijn kwam. 

Lees ook: 'Diemers wil alleen nog maar transfer naar Feyenoord'

Feyenoord spelbreker

Toch lijkt Feyenoord dus de spelbreker te worden, want die club meldde zich prompt voor Diemers. Een topclub, waar bovendien een hoger salaris te verdienen was. FC Groningen was bereid om alsnog de 92.500 euro (de clausule) te betalen aan Diemers en de deal snel af te ronden. Maar zijn hart werd al op hol gebracht door Feyenoord, met wie hij voor het weekend om tafel zit. Vermoedelijk komt de transfer rond, al hoopt men in Groningen dat hij de afspraak houdt en uiterlijk aanstaande maandag in het Hitachi Capital Mobility Stadion tekent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen