Lobby Rashford succesvol: langer voedselbonnen voor arme kids

16 juni 2020, 16:02

De roep van Marcus Rashford om kinderen in deze moeilijke tijd aan een maaltijd te helpen via bonnen, is gehoord aan gegeven door de Britse regering. Het systeem werd ingevoerd in de coronacrisis, maar zou stoppen. De aanvaller van Manchester United schreef een open brief met de vraag of het verlengd kon worden en met dat verzoek is de overheid dinsdag akkoord gegaan.

Dat laat het weten in een publieke bijdrage. De Britse regering besloot om ook tijdens de zomervakantie zes weken arme kinderen nog van voedselbonnen te voorzien. Dat kost de overheid zo'n 134 miljoen euro, waarvan 1,3 miljoen kinderen in Engeland van profiteren.

Lees ook: Rashford maakt indruk met open brief aan parlement

Eerder richtte Rashford al een liefdadigheidsfonds op, dat 25 miljoen euro inzamelde om Engelse kinderen aan maaltijden te kunnen helpen. In zijn brief vertelde hij hoe moeilijk veel gezinnen in Engeland het hebben. Hij stelt dat 1,3 miljoen kinderen dagelijks gebruik maken van het vouchersysteem, waarbij de bonnen recht geven op maaltijden. Het idee werd gelanceerd om de gezinnen door de coronacrisis te helpen. Het initiatief zou stoppen, maar gaat dus alsnog door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen