Chelsea troeft Liverpool af in de strijd om spits Werner

18 juni 2020, 11:05   Bijgewerkt: 18 juni 2020, 13:44

Chelsea heeft Timo Werner (24) officieel gepresenteerd. De aanvaller komt over van RB Leipzig en tekent naar verluidt een contract van vijf seizoenen. De aanvaller maakt alleen het Bundesliga-seizoen (en dus niet de Champions League) af bij de Duitse club en vertrekt daarna naar Londen. Er wordt vermoedelijk zo'n zestig miljoen euro betaald voor de spits, wat in een optie in zijn contract was opgenomen. 

De koopoptie in zijn contract van RB Leipzig is op 15 juni verlopen, vermoedelijk heeft Chelsea hem voor die tijd al vastgelegd, maar heeft het gewacht met de presentatie tot alle details akkoord waren. Groen licht kwam donderdagochtend officieel, al moet de medische keuring nog wel worden voltooid. "Ik ben verheugd om voor Chelsea te tekenen, dit is een heel mooi moment voor mij om naar deze geweldige club te gaan", aldus Werner. 

"We zijn erg verheugd dat Timo Werner ervoor heeft gekozen om bij Chelsea te komen", laat directrice Marina Granovskaia weten. "Hij is een speler die in heel Europa begeerd werd en dat is niet verrassend. Timo heeft die zeldzame mix van jong en talentvol, maar ook gevestigd en bewezen. We kunnen niet wachten om Timo aan boord te hebben, maar tot dan wensen we hem en RB Leipzig het allerbeste voor dit seizoen." Daarbij doelt Granovskaia op het Bundesliga-seizoen, want in de Champions League komt de spits niet meer in actie voor RB Leipzig. 

Tweede megadeal in coronatijd

Werner is na zijn overgang naar RB Leizpig definitief doorgebroken in Duitsland: de spits maakte in 157 duels liefst 93 doelpunten en gaf veertig assists. Het maakte nummer twee op de topscorerslijst in Duitsland (26 goals) een van de meest gewilde voetballers op de Europese  velden. Na Mauro Icardi (vijftig miljoen naar PSG) is Werner de tweede mega-deal in deze coronatijd. Ook speelde hij 29 interlands, waarin hij elfmaal scoorde. 

Lang werd gedacht dat Liverpool met Werner aan de haal zou gaan. De speler flirtte al eens openlijk met The Reds en het had alle schijn van een droomhuwelijk. Naar verluidt geeft Liverpool momenteel de prioriteit aan nieuwe contracten voor hun huidige sterspelers en heeft het daarom dus definitief naast de komst van Werner gegrepen. Naast Werner werd eerder ook al Hakim Ziyech als topaankoop gepresenteerd door Chelsea, dat Pedro en Willian vermoedelijk transfervrij ziet vertrekken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen