Schalke ondanks dramatische reeks pal achter Wagner

21 juni 2020, 15:30

Sinds 17 januari 2020 won Schalke 04 geen wedstrijd meer, Europees voetbal is uitzicht en het elftal is helemaal in elkaar gezakt. Toch is de clubleiding van Die Königsblauen niet van plan om trainer David Wagner (48) te ontslaan. "We staan voor de volle honderd procent achter David. Hij is gewoon een goede coach."

Dat vertelt sportief directeur Jochen Schneider over de coach die bezig is aan zijn eerste seizoen in Gelsenkirchen. Dat ging tot en met eind vorig kalenderjaar uitstekend, want de ploeg stond lang op een plaats voor Champions League-voetbal. Maar sinds 15 december werd er in de Bundesliga alleen gewonnen van Borussia Mönchengladbach (2-0) en acht van de laatste elf wedstrijden werden verloren, drie keer volgde er een gelijkspel. 

Toch houdt het vertrouwen in coach Wagner. "We zitten in een hele bittere fase", erkent Schneider. "Ik maak mijn excuses bij onze supporters voor de prestaties van de afgelopen maanden. Er volgen ook maatregelen, maar niet voor onze trainer. Als hij over een goed team beschikt, dan laat hij Schalke vanzelf ook goed voetballen. We denken er daarom niet aan om hem weg te sturen."

Na komend weekend, als het seizoen wordt beëindigd door Schalke 04, wordt er een persconferentie gegeven over de toekomst en volgend seizoen. Volgens Schneider hoeft Wagner zich in elk geval geen zorgen te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen