Gisteren gemist: Barca en Spurs winnen, ontslagen bij FC Twente

24 juni 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 22 juni.

FC Barcelona legt de druk bij Real Madrid dankzij moeizame zege

FC Barcelona heeft de koppositie in elk geval voor even weer overgenomen van Real Madrid. De Catalaanse grootmacht overtuigde dinsdagavond wederom niet echt tegen Athletic Bilbao, maar won dankzij een treffer van invaller Ivan Rakitic wel: 1-0. Lionel Messi gaf de assist, zijn 250ste namens de Catalanen, maar moest opnieuw zijn zevenhonderdste treffer uitstellen.

Gudde rekent op groen licht van de regering voor de pijlers 2 en 3

KNVB-directeur Eric Gudde rekent erop woensdag goed nieuws te krijgen van de regering als het gaat over het hervatten van de contacttrainingen. Officieel staat dat moment pas per september weer op het programma, maar in Zeist rekent men erop dat de lobby succesvol is geweest. Hetzelfde geldt voor het spelen van oefenwedstrijden.

Belangrijke zege Tottenham, mede dankzij jubilaris Kane

Tottenham Hotspur heeft dinsdagavond een belangrijke zege geboekt in de strijd om de Europese tickets. De ploeg van José Mourinho speelde allesbehalve hoogstaand in de derby tegen West Ham United, maar had aan een ongelukkig eigen doelpunt van Tomás Soucek en droge knal van Harry Kane genoeg voor de driepunter (2-0).

FC Twente moet ingrijpen door coronacrisis: 18 medewerkers weg

FC Twente heeft uiterst vervelende maatregelen moeten nemen als gevolg van de coronacrisis. In navolging van FC Groningen heeft de Eredivisie-club ontslagen moeten doorvoeren vanwege het toekomstperspectief van de club. Achttien medewerkers moeten de club verlaten, waarbij de afdeling Meetings & Events het hardst wordt getroffen. Hoofdscout Evert Bleuming is een van hen.

Van der Gijp: "Wat ons betreft was het de laatste uitzending"

René van der Gijp is helemaal klaar met Wilfred Genee. De analist van het tv-programma Veronica Inside is woedend na het optreden van de presentator in de show maandagavond en wat hem betreft is dit het einde van het televisieprogramma. De oud-international ziet het niet meer goedkomen tussen alle betrokkenen. "We zijn duidelijk klaar met hem en wat ons betreft was gisteren de laatste uitzending."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen