Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Memphis en Tete spelen bekerfinale tegen PSG 31 juli

26 juni 2020 – Memphis Depay heeft 31 juli als stip op de horizon gekregen om zijn rentree te maken bij Olympique Lyon. De Coupe de la Ligue-finale is namelijk dan gepland, tussen Paris Saint-Germain en de ploeg van de Nederlandse aanvaller. Een week eerder werd de eindstrijd in de Coupe de France (het grotere bekertoernooi in Frankrijk) al gepland.

Memphis en Tete spelen bekerfinale tegen PSG 31 juli

Dat heeft de Franse bond bekend gemaakt. De training werd door Lyon al hervat, maar het was lang onduidelijk wanneer de bekerfinale zou zijn. Het is de 26e en (voorlopig) laatste editie van het tweede bekertoernooi van de Fransen, omdat de tv-rechten voor komend seizoen niet verkocht konden worden.

Lees ook: Memphis en Tete worden terugverwacht bij Olympique Lyon

Bij het duel zullen zelfs al toeschouwers aanwezig zijn. Vanaf 11 juli mogen maximaal 5.000 supporters op de tribunes plaatsnemen. Bij Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne, het duel voor de Coupe de France, mogen ook al fans op de tribunes plaatsnemen. Vorig seizoen won RC Strasbourg de Coupe de la Ligue, de vijf jaar ervoor ging PSG ermee aan de haal.

Memphis kampte met een zware knieblessure, maar de Nederlander heeft de groepstraining bij Lyon weer hervat. Eerder al werd de verwachting uitgesproken dat hij in het restant van de Champions League, wat in augustus gepland staat, weer inzetbaar zou zijn voor Lyon. Met Kenny Tete (24) staat er nog een Nederlander onder contract bij de Franse club.

Eredivisie

gerelateerd