SC Cambuur plant 1 juli 2022 als nieuwe verhuisdatum

6 juli 2020, 18:23

SC Cambuur wil over twee jaar het nieuwe stadion betrokken hebben. Middenin de promotiestress werd de oplevering met nog eens met drie maanden opgeschort. Die problemen die destijds bestonden, bestaan niet meer verzekert algemeen directeur Gerald van den Belt.

Het project Stadion Ontwikkeling Cambuur (SOC) werd complex, omdat bouwbedrijf Dijkstra Draisma uit het traject stapte. Projectontwikkelaar Wyckerveste bleef als enige partij over. "Dat was een onderdeel van het probleem. Tot een jaar geleden waren Dijkstra Draisma en Wyckerveste samen de SOC, voor fifty-fifty. Ze zijn uit elkaar gegaan, waarmee de SOC eigenlijk Wyckerveste is. Daarmee is het wel een heel groot project voor één partij", zegt Van den Belt tegen Omrop Fryslân.

Wyckerveste moet op zoek naar een partij die het stadion van Cambuur wil bouwen. Van den Belt: "De opdracht aan de aannemer in combinatie met de omgevingsvergunning zal halverwege augustus plaatsvinden. Dan is het point of no return bereikt en dan gaan we voorbereidende bouwwerkzaamheden doen tot het einde van dit kalenderjaar. In februari, maart 2021 slaan we de eerste paal. 1 juli 2022 willen we erin."

Het plan van de Leeuwarders was eigenlijk pas om er eind 2021 in te kunnen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen