Elia viert titel in Turkije: "Deze club bestaat pas zes jaar"

20 juli 2020, 09:17   Bijgewerkt: 20 juli 2020, 09:27

Voor de derde keer in zijn carrière is Eljero Elia zondag kampioen geworden. Met Istanbul Basaksehir won hij met 1-0 van Kayserispor, waardoor de koploper niet meer te achterhalen is voor de concurrentie. De 33-jarige international spreekt van een bijzonder kampioenschap.

Eerder werd hij kampioen met Juventus en Feyenoord. Grote clubs die in eigen land zeer gerespecteerde namen zijn. Bij Istanbul Basaksehir is dat totaal anders, vertelt Elia aan FOX Sports. "Deze club bestaat pas zes jaar en we hebben nu een paar jaar lang voor het kampioenschap gespeeld. Nu is het eindelijk gelukt", sprak de blije aanvaller die overigens al tijdens het duel de telefoon opnam.

Voor Elia is de titel een kers op de taart. Hij gaat komend seizoen vertrekken uit Istanbul, waar hij sinds 2017 speelt. "Ik wilde de periode mooi afsluiten. Het was een seizoen met ups en downs, maar we hebben ervoor geknokt", aldus Elia. "Deze wilde ik op mijn cv hebben, want het is heel bijzonder als je hier kampioen wordt. We hebben geschiedenis geschreven in Turkije."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen