Elia assistent-coach bij Feyenoord? "Erik ten Hag heeft mij onwijs veel geleerd"

28 februari 2023, 14:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eljero Elia heeft recentelijk weliswaar een punt gezet achter zijn loopbaan als voetballer, maar dat betekent niet dat we de oud-aanvaller nooit meer terug zien op een voetbalveld. De voormalig buitenspeler dook deze week op bij het O15-team van Feyenoord om ervaring op te doen in het trainersvak. Al zullen we hem niet snel als hoofdtrainer langs de lijn zien staan.

"Het gaat goed, ik ben nu een aantal weken bezig en ik vind het leuk. Ik loop stage bij de onder 15 en bezig met mijn UEFA C diploma. Dat wil ik zo snel mogelijk in mijn zak hebben. Mijn zaakwaarnemer heeft dit geregeld. Die heeft contact met Rini Coolen, die ken ik nog vanuit mijn tijd bij FC Twente", vertelt Elia bij RTV Rijnmond over zijn korte periode bij Feyenoord.

"En Koen Stam heb ik mijn hele jeugd van mijn dertiende tot éénentwintigste met en tegen gespeeld. Hij was mijn directe tegenstander. Wij hebben altijd contact gehouden en kwamen nu dicht bij elkaar. Toen is het snel gegaan", licht hij zijn stageperiode op 1908 toe. "Met kinderen werken vind ik geweldig. Ik heb zelf vier kinderen en die zijn onwijs eerlijk. Op deze leeftijd, als je vraagt 'hoe heb je gespeeld?'. Ik zei zelf dan altijd goed, maar nu zijn er ook beelden bij en kan je alles laten zien. Ze gaan je nu daarom altijd eerlijk antwoord geven."

Lees ook: Elia (36) hangt schoenen aan de wilgen: "Werd als een kind behandeld"

Géén hoofdtrainer

"Ik ben de perfecte tussenpersoon van de trainer, assistent-trainers en de jongens. Een verbindingsschakel. Ik denk dat daar mijn sterkte ligt", denkt Elia niet aan het hoofdtrainerschap en twee voorbeelden heeft voor zijn rol als tweede trainer. "Michael Mols was toen nog speler, maar dat voelde meer als een mentor. En Erik ten Hag was voor mij een perfecte assistent-trainer. Ook naast het voetbal. Op mentaal vlak en menselijk vlak heeft hij mij onwijs veel geleerd waar ik tot de dag van vandaag nog veel aan heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen