Aston Villa boven de streep door zege op pover Arsenal

22 juli 2020, 00:07

In een wedstrijd die voor beide clubs heel belangrijk was, heeft Aston Villa goede zaken gedaan. In de voorlaatste speelronde won de ploeg uit Birmingham met 1-0 van Arsenal en klimt daardoor op doelsaldo boven de streep. Arsenal moest eveneens winnen om nog uitzicht te houden op Europees voetbal, maar kan dat nu niet meer halen.

Aston Villa zag concurrent Watford dinsdag met 0-4 verliezen van Manchester City. Dat was goed nieuws, als Villa zelf zou winnen van Arsenal. Een lastige klus omdat Arsenal in een week tijd won van Arsenal en Liverpool. Vanavond was Arsenal echter geen schim van die ploeg die die zeges boekte. De ploeg van Mikel Arteta speelde dramatisch en loste tegen de degradatiekandidaat geen enkel schot op doel.

Dat deed Aston Villa wel. De eerste grote kans was ook meteen raak. Na een halfuur kwam de bal na een corner voor de voeten van Trézéguet die zuiver raak volleerde in de korte hoek. De concurrent van Anwar El Ghazi bewees met die belangrijke goal waarom hij de voorkeur krijgt boven de Nederlander. Het bleek uiteindelijk een gouden doelpunt voor Aston Villa, omdat er verder niet meer gescoord werd.

Dat had wel gekund. Na een geweldige actie van Jack Grealish schoot invaller Keinan Davis de bal voorlangs. Kort daarna kreeg Arsenal ook een kans, maar Eddie Nketiah raakte de paal met een kopbal. Het was eigenlijk het enige wapenfeit van Arsenal, dat zwaar teleurstelde in Birmingham. De ploeg kan Europees voetbal alleen nog maar halen via de FA Cup en niet meer via de competitie. De Londenaren gaan komend weekend de laatste speelronde in als nummer tien van de ranglijst.

Arsenal speelt dan tegen Watford, dat strijdt voor lijfsbehoud. Die ploeg is vandaag door de zege van Aston Villa op doelsaldo onder de streep beland en zal dus tegen Arsenal een resultaat moeten halen. Aston Villa gaat op bezoek bij West Ham United en heeft ineens weer alle kans om erin te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen