Beuvink (21) voelt ondanks leeftijd geen extra druk bij Groningen

28 juli 2020, 22:49

FC Groningen's nieuwe hoofdscout Wes Beuvink voelt geen extra druk omdat hij is aangesteld op slechts 21-jarige leeftijd. De doorgeschoven videoscout voelt veel vertrouwen vanuit de clubleiding. "Die staan voor de volle honderd procent achter mij staat en geven mij het vertrouwen."

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. "Daar ben ik echt dankbaar voor. Het zegt wel iets dat Groningen mensen met dit soort profielen als ik een kans geeft. Normaliter zitten in de voetballerij iets meer ervaren mensen op zulke posities", vertelt de trotse Beuvink. "Ik heb niet het gevoel dat ik mij vanwege mijn leeftijd extra moet bewijzen."

Lees ookFC Groningen neemt 21-jarige Beuvink als hoofd scouting

Beuvink laat weten dat bij FC Groningen ook de data steeds belangrijker wordt in de scouting. "Wij geloven dat data helpt bij het maken van weloverwogen beslissingen. Het helpt je het risico op mislukte transfers te minimaliseren en het slagingspercentage omhoog te krijgen", aldus Beuvink, die wel als doel had om ooit hoofdscout te worden. "Maar meer een langetermijndoel. Ik had absoluut niet gedacht dat het zo snel zou gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen