Van der Hoorn: "Nu kan ik mezelf weer in de kijker spelen"

29 juli 2020 – Onverwacht maakt Mike van der Hoorn met Swansea City kans op promotie naar de Premier League. Op de valreep plaatste de club uit Wales zich voor de play-offs, waarin de heenwedstrijd van de halve finale tegen Brentford ook nog eens met 1-0 werd gewonnen. Vanavond wacht de return in West-Londen. "Ik had er op gehoopt natuurlijk. Maar eerlijk gezegd helemaal niet op gerekend", zegt Van der Hoorn over het seizoenstoetje.

Van der Hoorn: "Nu kan ik mezelf weer in de kijker spelen"

Promotie van Swansea zou gezien het verloop van dit seizoen een stunt zijn. Rond de jaarwisseling bivakkeerde de club nog rond de middenmoot. "Hoe langer je in het Championship blijft, hoe moeilijker het wordt om die stap naar de Premier League te maken", zegt Van der Hoorn in het Algemeen Dagblad. "Dit is een gouden kans voor ons. De faciliteiten zijn hier Premier League-waardig, want de club heeft zeven jaar op dat niveau gespeeld. Maar het is zo verdomd moeilijk om uit dat Championship te komen. De verhoudingen tussen de besten van die competitie en de onderste clubs van de Premier League is gewoon erg klein."

Door de coronastop kon Van der Hoorn dit seizoen nog van waarde zijn. Toen het Championship stil kwam te liggen, herstelde de oud-speler van FC Utrecht en Ajax van een knieblessure. "Zonder die coronaperiode was ik nier meer in actie gekomen. En dat in een seizoen waarin mijn contract afloopt. Nu kan ik mezelf weer in de kijker spelen. Dat is mooi. Voor mij en voor Swansea."

De 27-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract. Wanneer Swansea terugkeert naar Premier League, bestaat de kans dat Van der Hoorn blijft. "Swansea voelt voor mij als thuis na zoveel jaren, maar het is ook een aantrekkelijke optie om in een andere grote competitie te spelen. Er is interesse, ik ga dat na de play-offs allemaal op een rij zetten."

Eredivisie

gerelateerd