Vejinovic ontbindt contract in Polen en is transfervrij

29 juli 2020, 16:50

Marko Vejinovic (30) is weer een vrij man. De middenvelder heeft zijn contract bij het in Polen gedegradeerde Arka Gdynia ontbonden, ondanks dat hij persooonlijk een goed seizoen draaide. De voormalig speler van onder andere AZ, Feyenoord en Vitesse zou een terugkeer naar Nederland 'een goede optie' vinden, maar staat ook open voor een avontuur van buiten de landsgrenzen.

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Een roerig seizoen met meerdere trainers, een nieuwe eigenaar en degradatie tot besluit deed Vejinovic inzien dat hij wilde vertrekken. "Persoonlijk heb ik wel een goed seizoen gehad, met acht doelpunten. Daarmee heb ik me in de kijker gespeeld en met mijn transfervrije status ga ik nu op zoek naar een mooie, nieuwe club", aldus de middenvelder, die schermt met (voorzichtige) interesse, ook uit Nederland.

"Een terugkeer naar Nederland kan zeker een goede optie zijn, mijn gezin is hier blijven wonen en mijn vrouw heeft een fantastische baan gekregen. Maar een mooie club in het buitenland kan ook, als ik maar goed in contact kan blijven met mijn vrouw en kind", laat de geboren Amsterdammer weten.

Vejinovic begon zijn loopbaan bij AZ, maar brak bij Heracles Almelo pas door en kwam via Vitesse en Feyenoord opnieuw terecht in Alkmaar. Die club verhuurde hem eerst aan de Poolse club, om hem vervolgens definitief van de hand te doen. In totaal speelde Vejinovic 38 officiële duels namens Arka, waarin hij dertienmaal scoorde.

Lees ook: Vejinovic: "Er is concrete interesse uit verschillende landen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen