Del Piero: "Pirlo heeft alles om het beter te doen dan Zidane"

9 augustus 2020, 13:01

Juventus heeft Andrea Pirlo (41) zaterdag officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de komende seizoenen. Dat kwam voor velen als een complete verrassing. Ook voor Alessandro Del Piero, de Juventus-legende die Pirlo goed kent. Hij is benieuwd wat zijn voormalig ploegmaat kan laten zien.

De oud-middenvelder tekende een tweejarig contract bij Juventus, waar hij afgelopen week nog werd aangesteld bij het tweede elftal. De clubleiding heeft echter zoveel vertrouwen in hem, dat ze hem razendsnel promoveren tot eindverantwoordelijke. Sommige Italiaanse media beweren zelfs dat deze opzet al was afgesproken voordat Juventus uit de Champions League werd gegooid door Olympique Lyon en Sarri werd ontslagen.

"Om eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht", reageert Del Piero bij Sky Sport Italia. "Het is een verrassing, ook voor mij. Ik vond het al mooi dat Andrea aan het werk zou gaan bij de beloften, maar dit is nog groter. Ik wens hem alle succes toe." Del Piero hoopt dat Pirlo het zelfs beter gaat doen dan voormalig Juventus-speler Zinedine Zidane die met Real Madrid veel succes heeft. "Dat is niet helemaal een eerlijke vergelijking, want Zizou had al ervaring als trainer door als assistent van Carlo Ancelotti te werken en in dienst te zijn in de jeugd. Maar Pirlo heeft alles om het beter te doen dan Zidane. Hij kent de club, de directie en de spelers."

Lees ookOfficieel: Juventus handelt rap en stelt Pirlo aan als nieuwe coach

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen