Deal: Benfica haalt naast Vertonghen ook Waldschmidt en Everton

14 augustus 2020 – Jan Vertonghen is definitief speler van Benfica. De Belgische verdediger heeft vrijdag een driejarig contract getekend bij de nummer twee van Portugal. Die club presenteerde naast de transfervrije Belg ook de komst van Luca Waldschmidt (sc Freiburg) en aanvaller Éverton (Grêmio). Het trio werd al langere tijd concreet gelinkt aan de topclub. 

Deal: Benfica haalt naast Vertonghen ook Waldschmidt en Everton

Dat doet het via de clubkanalen. Vertonghen was transfervrij na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur en de Belg werd in een eerder stadium aan diverse clubs gelinkt, waarbij FC Barcelona en Internazionale de beste papieren leken te hebben. Ook AS Roma en Ajax werden genoemd. Toch gaat Benfica uiteindelijk met hem aan de haal, al moeten de details nog worden gecommuniceerd.

Met een driejarig contract spreekt het in elk geval veel vertrouwen uit in Vertonghen, die juist op zoek was naar een 'leuke stad of omgeving' om te voetballen én gezien zijn leeftijd een langdurig contract wilde tekenen. Met Benfica krijgt hij bovendien de kans om Champions League-voetbal te spelen in elk geval komend seizoen en normaliter ook de komende jaren. Daarnaast krijgt hij zo'n 1,9 miljoen euro per seizoen als basisloon. 

Met Waldschmidt (24) komt er ook een diepe spits over van SC Freiburg, voor wie naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro moet worden betaald. De Braziliaan Éverton, topscorer van de Copa America 2019, komt eveneens over en moet met twintig miljoen euro zelfs nog meer kosten. Daardoor lijkt de komst van Edinson Cavani voorlopig van de baan: de bij Paris Saint-Germain vertrokken spits werd ook stevig gelinkt aan de kampioen van Portugal.

Eredivisie

gerelateerd