Koeman wil selectie PSV snel versterken

6 juli 2006, 13:51

Het zijn drukke tijden bij PSV. De regerend landskampioen begon vandaag met haar voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de selectie van trainer Ronald Koeman is nog lang niet rond. Alex, Vennegoor of Hesselink en Farfan dreigen te vertrekken, waardoor de Eindhovense club dringend op zoek is naar vers bloed. "Er moeten drie of vier spelers bij komen", is de duidelijke taal van de opvolger van Guus Hiddink.

Ronald Koeman had donderdag, tijdens de eerste training van PSV op De Herdgang, weinig moeite om zich aan te passen. Niet alleen de omgeving, Koeman speelde in het verleden immers jarenlang in Eindhoven, maar ook het weer was zoals hij gewend is. Het leek wel alsof hij de tropische Portugese zon uit Lissabon meegenomen had, zo warm was het. De honderden fans zochten dan ook massaal verkoeling bij de plaatselijke ijscoman, terwijl ook het strookje schaduw onder een boom massaal benut werd.

Koeman

Koeman

Eerst kwam Alex ter sprake. De verdediger moest zich deze week, enigszins onverwacht, melden bij Chelsea. Speelt hij komend seizoen in Londen of in Eindhoven? "We hebben goede hoop dat hij bij ons speelt", stelt Koeman. "Alex heeft zelf aangegeven dat hij het liefst nog een jaar bij PSV wil spelen, dus hopelijk kunnen we vandaag of morgen een akkoord bereiken met Chelsea."

Tegenover het mogelijke vertrek van dit trio staat, als het aan Koeman ligt, de komst van drie tot vier nieuwe spelers. Buitenlanders, om precies te zijn. De eerste zou wel eens Alcides kunnen zijn, een verdediger die vorig seizoen bij Benfica speelde. "Daar kan ik nog weinig over zeggen, want het is nog niet 100 procent rond", zegt Koeman. "Alcides is eigendom van Chelsea, dus ook in dit geval moeten we wachten op toestemming uit Londen."

Koeman

Koeman

Met welke selectie Koeman komend seizoen zal gaan werken, is dus nog niet duidelijk. Toch is hij niet bang dat hij het hoge verwachtingspatroon niet waar kan maken. "Of ik moeite heb met de erfenis van Guus Hiddink? Ach, welnee. Daar ben ik helemaal niet mee bezig. En bovendien, íemand moet toch Hiddink opvolgen? Je kan moeilijk geen trainer aanstellen. We moeten gewoon naar onszelf kijken en proberen om er een goed seizoen van te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen