Engelse linksback Chilwell volgende topaankoop Chelsea

26 augustus 2020, 18:34

Chelsea heeft de volgende aanwinst binnen. De Londense club maakt via de officiële kanalen melding van de komst van Ben Chilwell, die wordt overgenomen van Leicester City. Chilwell is na Hakim Ziyech en Timo Werner de derde topaankoop van The Blues. Volgens Engelse media is een bedrag van circa 55 miljoen euro gemoeid met de transfer.

Chelsea werd al langere tijd in verband gebracht met Chilwell. Trainer Frank Lampard was al een poosje op zoek naar een nieuwe linksback en de Engels international stond bovenaan zijn lijstje. Ook Ajax-linksachter Nicolás Tagliafico werd gelinkt aan Chelsea. Hij zal volgend seizoen echter niet op Stamford Bridge te bewonderen zijn. Althans, niet als speler van Chelsea. Leicester City, dat door het vertrek van Chilwell op zoek is naar een nieuwe linksback, wordt genoemd als potentiële bestemming van de Argentijn.

Chilwell tekent bij Chelsea een contract voor vijf seizoenen. De elfvoudig Engels international maakte de voorbije seizoenen de nodige indruk bij Leicester City. De kans is groot dat hij niet de laatste topspeler is die deze zomer de overstap maakt naar Stamford Bridge. Zo lijkt de Londense club zich nog te gaan versterken met Bayer Leverkusen-ster Kai Havertz. Ook Thiago Silva zal komend seizoen waarschijnlijk te bewonderen zijn in het Chelsea-shirt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen