Gosens: "Mijn banden met Duitsland zijn gewoon sterker"

30 augustus 2020, 16:04

Ronald Koeman heeft voordat hij naar FC Barcelona vertrok, nog geprobeerd Robin Gosens voor het Nederlands elftal te strikken. De poging had uiteindelijk geen resultaat, want deze week werd definitief bekend dat Gosens voor Duitsland wil spelen.

"Koeman heeft mij gefeliciteerd met mijn seizoen en vroeg me of hij mij kon overtuigen voor Oranje te kiezen", zegt Gosens tegen BILD. Omdat Gosens een Nederlandse vader heeft, mocht de 26-jarige linksback ook voor het Nederlands elftal uitkomen. Echter voelde hij meer voor Die Mannschaft. "Dat ik de keuze had uit twee grote voetballanden, is eigenlijk niet te geloven. Ik heb dit besluit met mijn hart genomen en gekozen voor het land waar ik het meeste gevoel bij heb. En dat is Duitsland, ik ben er tenslotte opgegroeid en mijn banden ermee zijn gewoon sterker."

Lees ook: 'Tagliafico en Gosens in beeld voor vacature Leicester'

De Duitse bondscoach Joachim Löw wilde Gosens in maart al oproepen, maar gooide corona roet in het eten. Voor de komende interlandperiode kreeg de oud-speler van Heracles Almelo de uitnodiging alsnog. Zodra hij minuten maakt in een van de Nations League-duels met Spanje of Zwitserland, mag Gosens zich officieel international van Duitsland noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen