Cambuur-aanvaller Kallon racistisch bejegend bij MVV

6 september 2020 – SC Cambuur-aanvaller Issa Kallon kreeg zaterdagavond te maken met racistische geluiden aan zijn adres. Op bezoek bij MVV kreeg de buitenspeler zeer nare reacties naar zijn hoofd geslingerd, toch wilden de Leeuwarders wél doorvoetballen in Maastricht. "De mensen die dit doen zijn niet goed wijs." 

Cambuur-aanvaller Kallon racistisch bejegend bij MVV

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat was het oordeel van trainer Henk de Jong tegenover Omrop Fryslân. De coach heeft in overleg met zijn elftal 'gewoon' besloten om door te spelen. "De scheidsrechter kwam in de rust bij ons. De jongens, met Jarchinio Antiona voorop, zeiden: 'nee, wij willen gewoon spelen'. Dat is een signaal van de groep", verduidelijkt De Jong, die in de pauze ook even sprak met Kallon.

"We hebben het er even over gehad, want hij was er wel even vanaf. Issa is een mens, een fantastische jongen. Dat raakt hem", aldus De Jong, die MVV als club niets verwijt. "Hier kun je niks aan doen. Je kunt mensen geen pleister op de mond plakken, ik steun MVV. Een prachtige club."

Gebroken records
Verder werd de oefenmeester ook gevraagd naar de klinkende 1-7 zege in Maastricht. Dat was de grootste overwinning op vreemde bodem ooit en betekende eveneens de negende zege op rij. "Ik wist het van tevoren wel, maar ik heb er niks over gezegd. We zijn alleen maar bezig geweest met de overwinning."

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd