De Bruyne volgt Van Dijk op als beste speler van PL

8 september 2020, 23:59

Het nieuwe Premier League-seizoen begint komend weekend, maar de competitie staat eerst nog stil bij het afgelopen voetbaljaar. Dinsdag is namelijk bekendgemaakt dat Kevin De Bruyne is uitgeroepen tot PFA Player of the Year. Hij is de opvolger van Virgil van Dijk.

De Bruyne is de eerste speler van Manchester City die met de prijs aan de haal gaat. Hij is niet de eerste Belg, want Eden Hazard won de eervolle prijs ook al eens. Van Dijk heeft de prijs moeten afstaan aan de middenvelder van City, maar is wel opgenomen in het Elftal van het Seizoen. Dat De Bruyne de prijs voor beste speler heeft gewonnen, is geen verrassing. Hij gaf de meeste assists, creëerde de meeste kansen en produceerde de meeste doelpunten van buiten het strafschopgebied.

"Het is een geweldige eer om door mijn collega's en tegenstanders op het veld verkozen te worden. Dat ze mij als beste speler kiezen is geweldig. Het is een beetje vreemd dat ik de eerste City-speler ben die deze eer te beurt valt als je kijkt naar welke spelers hier ooit al gevoetbald hebben en hier nu nog spelen", laat de middenvelder weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen