Spoorboekje: Leeuwinnen naar Moskou en FIFA-ranking

17 september 2020, 07:00   Bijgewerkt: 16 september 2020, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 17 september.

Nieuws

Oranje Leeuwinnen naar Moskou

Na een ochtendtraining (die niet besloten is!) en een persmoment vliegt de selectie van Sarina Wiegman aan het begin van de middag naar Moskou, waar ze aan het begin van de avond aankomen. Een dag later speelt men de vanwege corona veelbesloten interland in en tegen Rusland. 

FIFA-ranking

De nieuwe FIFA-ranking wordt vandaag gepresenteerd door de wereldvoetbalbond. Op welke plaats staat Nederland? Bij het bekendmaken van de vorige ranglijst stond Oranje op de veertiende plaats.

Wedstrijden

Olympique Marseille - Saint-Étienne (21.00 uur)

Na de knappe zege op Paris Saint-Germain moeten Kevin Strootman en consorten de bonuspunten verzilveren tegen Saint-Étienne, dat net als Marseille de eerste twee officiële duels heeft gewonnen (2x 2-0). Slaagt Marseille er wel in om een doelpunt te maken tegen keeper Jessy Moulin? 

Lokomotiv Plovdiv - Tottenham Hotspur (18.00 uur)

Na de pijnlijke nederlaag tegen Everton wacht voor José Mourinho het net zo pijnlijke duel met Lokomtiv Plovdiv, dat afgelopen seizoen de bekerwinnaar van Bulgarije was. Veel te winnen valt er niet, want de Portugees vindt dat de Spurs in de Champions League horen. Eerst moeten ze maar eens de groepsfase van de EL zien te halen en over één duel met zo'n dergelijke uitwedstrijd, kan dat alleen maar problemen opleveren. 

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen