"Nadrukkelijk gekeken naar trainers van niet-Westerse komaf"

25 september 2020, 14:18

De KNVB heeft in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach nadrukkelijk gekeken naar trainers met een niet-westerse achtergrond. Dat vertelde directeur betaald voetbal Eric Gudde vrijdagmiddag tijdens de presentatie van Frank de Boer. Vanuit de Commissie Mijnals, die diversiteit binnen de KNVB moet bevorderen, klonk er deze week kritiek op de procedure die leidde tot de aanstelling van De Boer.

Onder meer oud-voetballer Ruud Gullit en presentator Humberto Tan van de Commissie Mijnals uitten in de media hun ongenoegen over de procedure van de KNVB. "Vanaf dag één stond vast dat Frank de opvolger zou worden van Ronald Koeman. De rest was allemaal een beetje cosmetisch, dus voelt de commissie zich bedonderd", zei Tan onder meer tegen De Telegraaf.

Gudde reageerde donderdag tijdens het persmoment op de kritiek. "De commissie is in het leven geroepen om het aanvalsplan richting discriminatie en racisme te ondersteunen. We hebben inmiddels twee keer met elkaar gesproken, de derde meeting staat voor begin oktober op het programma", begon Gudde. "Er is de afgelopen weken heel breed en heel nadrukkelijk gekeken naar trainers met een niet-westerse achtergrond. In het hele bedrijf (de KNVB, red.) hebben we de afgelopen vier à vijf maanden op dat gebied gelukkig een heel hoop successen geboekt."

Lees ook: De Boer blij: "Supergevoel om bondscoach te zijn van ons land"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen