Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

2 oktober 2020, 12:07   Bijgewerkt: 2 oktober 2020, 12:51

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. In deel II: de bovenste negen ploegen.

Willem II

Het is in Tilburg vooral zaak om de smaakmakers te behouden. Vangelis Pavlidis, Mike Trésor Ndayishimiye, Sebastian Holmén: interessante spelers hebben ze in Tilburg genoeg. Ondanks dat Willem II al aardig wat versterkingen presenteerde, wil Adrie Koster nog een centrale verdediger, het liefst linksbenig, toevoegen aan de selectie om de posities dubbelbezet te krijgen. Jongelingen Victor van den Bogert en Jop van der Avert zijn nog niet klaar voor het grote werk bij een blessure. Deze week werd twintigjarige aanvaller Ole Romeny op huurbasis overgenomen van NEC. Wordt hij net zo'n succes als Trésor? Verder houdt de club zijn oren en ogen open voor buitenkansjes op de transfermarkt.

PEC Zwolle

Door het vertrek van Vito van Crooij wil PEC Zwolle in elk geval nog een rappe buitenspeler halen. Daarvoor was Benson Manuel in beeld, maar de Belg raakte geblesseerd en ziet om die reden een zomerse overgang naar Overijssel in het water vallen. Wie heeft technisch directeur Mike Willems nog achter de hand op zijn lijstje? PEC Zwolle wil ook nog graag een linksachter halen, waarvoor eerder Michaël Maria op proef was. Een blessure gooide voor hem eveneens roet in het eten, dus ook die zoektocht loopt door. Verder is er interesse voor de op de bank belande Mike van Duinen. Vertrekt hij nog?

{image[342740][right-half][]}FC Utrecht

Op de valreep is Sean Klaiber vertrokken uit de Domstad. John van den Brom hoeft geen vervanger voor de naar Ajax vertrokken rechtsback, maar mogelijk denkt de FC Utrecht-directie daar anders over. Tobias Pachonik kan zomaar eens de opvolger worden van Klaiber, aangezien de vleugelverdediger van VVV-Venlo eerder al concreet werd gelinkt aan FC Utrecht. Ook rondom Gyrano Kerk is nog altijd beweging. De aanvaller staat in de belangstelling van Cagliari en Hellas Verona en ook Fiorentina zou zich in dat rijtje hebben gevoegd. Een overstap naar de Premier League behoort ook tot de mogelijkheden, aangezien ook Leeds United Kerk wil inlijven. Een nieuwe man achter Maarten Paes is ook gewenst door de zware blessure van Fabian de Keijzer. Hij ligt er drie tot zes maanden uit met een gebroken pols. De Duitse doelman Eric Oelschlagel (25) is sinds gisteren op proef.

Vitesse

Bij Vitesse bleef het in de eerste transferperiode rustig tot aan de laatste dag. Toen toverde de nieuwe technisch directeur Johannes Spors in 24 uur drie versterkingen uit zijn hoge hoed. De Duitser heeft met Maximilian Wittek, Jacob Rasmussen en Loïs Openda drie basisklanten in huis gehaald. Wie weet worden de aanwinsten die later werden gehaald dat ook wel: Idrissa Touré en Armando Broja. Gaat die laatste spelen, dan kan dat weleens slecht nieuws betekenen voor Thomas Buitink. De talentvolle spits wilde dit seizoen zijn kans grijpen, maar is vooralsnog de vierde keus in de voorhoede. Pikt sc Heerenveen, die club die eerder interesse in hem had, nog op? Tot slot is een tweede rechtsback achter Eli Dasa wellicht nog wenselijk voor de Arnhemmers.

{image[342753][left-half][]}PSV

Technisch directeur John de Jong houdt zijn oren en ogen open, maar grote aankopen hoeven niet meer verwacht te worden van PSV. De Eindhovenaren gaven de laatste weken miljoenen uit voor de komst van Ibrahim Sangaré en Philipp Max. Bovendien werd Eran Zahavi aangetrokken. Hij kwam transfervrij over uit China, maar gaat in Eindhoven niet voor een appel en een ei voetballen. Uitgaande transfers behoren wel tot de mogelijkheden bij PSV. Jorrit Hendrix wordt al langere tijd gelinkt aan een vertrek en de geflopte Bruma staat in de belangstelling van het Griekse Olympiakos. Mochten zij vertrekken, komt De Jong dan misschien toch nog in actie?

FC Twente

Met zijn goede spel van de laatste weken leek Joël Drommel voorbestemd voor een transfer, maar onlangs sprak hij uit in Enschede te willen blijven. Geen nieuwe doelman dus, al lijkt er nog wel een nieuwe speler naar De Grolsch Veste te komen. FC Twente maakt er geen geheim van dat het nog op zoek is naar een middenvelder. Eerder werd Ajacied Jurgen Ekkelenkamp nog in verband gebracht met de Tukkers. Wordt hij na Kik Pierie en Danilo Pereira de derde speler die van Amsterdam naar Enschede verkast? Die kans is klein, want Ajax wil tot dusver niet meewerken aan een vertrek van Ekkelenkamp. De kans bestaat dat er niet één, maar twee nieuwe middenvelders worden vastgelegd. Het gaat volgens 'td' Jan Streuer om aanvallende middenvelders. Daartegenover staat het vertrek van Xandro Schenk, die zijn zakken gaat vullen in het Midden-Oosten.

{image[342557][right-half][]}Feyenoord

Bij Feyenoord zouden ze het niet erg vinden als de transfermarkt per direct sluit. Een vertrek van sterkhouders Steven Berghuis en/of Marcos Senesi is namelijk niet uitgesloten. Berghuis, aanvoerder van Feyenoord, zou voor een spotprijs op te halen zijn in De Kuip. Senesi is een stuk duurder, maar voor hem is ook meer belangstelling. Mochten zij vertrekken, dan gaat Feyenoord zich ongetwijfeld nog roeren op de transfermarkt. Er hoeft geen vuurwerk te worden verwacht als er niemand wordt verkocht. Feyenoord heeft immers nauwelijks geld om wat te doen. Of tovert technisch directeur Frank Arnesen nog wat uit de hoge hoed? Het blijft in elk geval billenknijpen in Rotterdam.

sc Heerenveen

Joey Veerman presteert zó goed dat hij op de radar is verschenen van Southampton. Die club gaat hem deze zomer echter nog niet aantrekken, zo lijkt het. Dat betekent niet per se dat hij blijft: er zou ook Spaanse interesse in de smaakmaker zijn. Duidelijk is dat hij de hoofdprijs moet kosten en aanbieding ligt er op dit moment niet. Technisch directeur Gerry Hamstra haalde de laatste tijd veel nieuwe aanwinsten naar Friesland en wilde ook graag Jens Petter Hauge van FK Bodø/Glimt halen, maar hij tekende bij AC Milan. Het is nog maar de vraag of er naast de acht nieuwelingen die tot dusver werden aangetrokken nog iemand bijkomt. Er wordt gehoopt op nog een aanvallende versterking én nieuwe tweede keeper: daarvoor zijn nog gesprekken met twee kandidaten. Een uitgaande transfer is ook mogelijk: Sherel Floranus is in beeld bij FC Utrecht.

Ajax

Hoewel hij niet helemaal kan uitsluiten dat er nog iemand vertrekt, gaat trainer Erik ten Hag ervan uit dat zijn selectie intact blijft. Sergiño Dest is hoogstwaarschijnlijk de laatste (belangrijke) speler geweest die Ajax deze transferperiode heeft verlaten. De door Ajax gestelde deadline voor vertrekkende spelers is namelijk verstreken. Met de komst van Sean Klaiber anticipeerden de Amsterdammers razendsnel op het vertrek van Dest. Hij is waarschijnlijk niet de laatste speler die aan de selectie van Ten Hag wordt toegevoegd. Verloren zoon Davy Klaassen staat namelijk ook in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De Amsterdammers moeten nog wel een deal zien te sluiten met Werder Bremen om de vervanger van Donny van de Beek aan te trekken.

Lees ookDit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland (deel I)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen