Ajax-opponent Atalanta blijft swingen mede door Lammers

4 oktober 2020 – Atalanta Bergamo blijft de doelpunten aaneenrijgen. Na zeges op Torino (2-4) en Lazio (1-4) werd zondagmiddag Cagliari op een grote nederlaag getrakteerd: 5-2. Sam Lammers kreeg een halfuur speeltijd en nam de laatste en fraaie treffer van Atalanta voor zijn rekening. Marten de Roon keerde terug in de basis en ook Hans Hateboer stond aan de aftrap.

Ajax-opponent Atalanta blijft swingen mede door Lammers

Atalanta imponeerde afgelopen week al in Rome op bezoek bij SS Lazio en ook tegen Cagliari ging het weer van een leien dakje voor de ploeg van Gian Piero Gasperini, die afgelopen week als Champions League-opponent van Ajax uit de kokers kwam. Na de vroege openingstreffer van Luis Muriel na zeven minuten, kwam Cagliari nog terug via een doelpunt van aanwinst Diego Godin, maar daarna nam Atalanta de regie over. Binnen dertien minuten werd het nog 4-1 voor rust via fraaie goals van Alejandro Gómez, Mario Pasalic en Duvan Zapata.

In de tweede helft nam de ploeg uit Bergamo wat gas terug, wat resulteerde in de 4-2 van Joao Pedro, eveneens een fraaie goal. Zomeraanwinst Lammers mocht afgelopen week al kort invallen bij Lazio en ook dit keer kreeg hij minuten van Gasperini. De voormalig PSV'er had een kwartiertje nodig om het te vinden. In het strafschopgebied legde hij op prachtige wijze twee verdedigers in de luren om daarna de verre hoek te vinden: 5-2.

Atalanta heeft nu al dertien keer gescoord in drie wedstrijden en staat voorlopig aan kop in de Serie A met negen punten uit drie wedstrijden. In Italië is het overigens nog maar de vraag of de topper tussen Juventus en Napoli van vanavond (20.45 uur) doorgang vindt, aangezien vrijwel de volledige selectie van De Oude Dame in quarantaine zit. Toch zou er gespeeld moeten worden, maar dat is dus nog onzeker.

Serie A

gerelateerd