Vormer rekent niet op Oranje: "Ambities opgeborgen"

6 oktober 2020, 10:32

Ruud Vormer gaat er niet meer vanuit dat hij in actie zal komen voor het Nederlands elftal. De 32-jarige middenvelder debuteerde in 2018 onder toenmalig bondscoach Ronald Koeman, maar zijn laatste speelminuten in Oranje óók uit dat jaar. De aanvoerder van de Belgische landskampioen rekent niet meer op een plek in de selectie.

"Ik heb mijn ambities bij Oranje een beetje opgeborgen", bekent Vormer in gesprek met Sporza. "Ik heb het mogen meemaken en heb een fantastische tijd gehad. Ik heb toch 4 interlands gespeeld. Ik heb het gezien nu. Het was heel mooi om mee te maken, maar nu focus ik op Club Brugge." Vormer debuteerde in mei 2018 tegen Slowakije en kreeg een basisplaats tegen Italië en Peru. Tegen wereldkampioen Frankrijk kwam Vormer als invaller binnen de lijnen.

Vormer zegt het druk te hebben met andere zaken. "Ik heb 3 kinderen en een vrouw. Dat moet thuis ook allemaal geregeld worden." Bij Brugge geldt Vormer nog altijd als dragende kracht. In acht competitieduels gaf hij vier assists en kwam hij zelf tweemaal tot scoren. In het verlden speelde Vormer voor AZ, Roda JC en Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen