FC Twente heeft selectie rond met komst Dervisoglu

6 oktober 2020, 16:36

FC Twente haalt Halil Dervisoglu definitief terug naar de Eredivisie. De Turkse Rotterdammer wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Brentford FC. Ook zijn opleidingsclub en voormalige werkgever Sparta was maandenlang in de markt voor de aanvaller, maar Dervisoglu kiest voor een verblijf bij FC Twente, waar hij na de interlandperiode pas aansluit. "Een talentvolle jongen die ons aanvallend nog meer mogelijkheden geeft. Met het aantrekken van Halil hebben we de selectie rond", laat technisch directeur Jan Streuer weten. 

Dat heeft FC Twente bekend gemaakt via het clubkanaal. "De eerste contacten die ik had met Jan Streuer en Ron Jans gaven meteen vertrouwen en een 'push' om voor FC Twente te kiezen", stelt Dervisoglu. "Een interessante club met een mooi stadion. Het team is goed begonnen aan dit seizoen en heeft de ambities om wat te bereiken, daar wil ik deel van uitmaken. Een mooie uitdaging voor mij dit jaar."

Dervisoglu koos in 2020 voor een overstap naar Championship-club Brentford, waar hij er niet in slaagde om een basisplaats af te dwingen. De Turkse jeugdinternational kwam dit seizoen pas dertien minuten in actie. Afgelopen seizoen deed hij in zeven wedstrijden mee, waaronder als invaller tijdens de finale van de play-offs tegen Fulham. Dervisoglu en co verloren, waardoor Brentford naast promotie naar de Premier League greep.

Sparta, de club die Dervisoglu opleidde en in 2018 liet debuteren in het profvoetbal, hoopte eveneens op een tijdelijke samenwerking. Volgens het Algemeen Dagblad waren de Rotterdammers al twee maanden aan het jagen op zijn krabbel, maar adviseerde zijn zaakwaarnemer om naar FC Twente te gaan, tot teleurstelling op Het Kasteel. De ploeg uit Enschede staat na vier duels op een keurige zesde plaats, terwijl Sparta in de onderste regionen bivakkeert. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen