Memphis wil beterschap: "Frenkie motor van ons spel"

9 oktober 2020, 22:28

Het Nederlands elftal stelde behoorlijke teleur tegen Mexico, maar geheel verrassend was de 0-1 nederlaag niet gezien het spelbeeld. Oranje had bij het debuut van Frank de Boer te maken met vele wisselingen en andere spelers die de kans kregen, waardoor het spel niet overhield. Memphis Depay verwacht dat het zondag tegen Bosnië anders zal gaan.

Memphis stond zelf wel in de basis, maar kon het verschil niet maken bij een aanvallend tandeloos Oranje. Op het middenveld stond er met Teun Koopmeiners een nieuwe en verrassende naam. De speelwijze werd er niet anders door, verzekert Memphis. "Het is niet de bedoeling dat we veel gaan veranderen aan onze speelwijze", stelt de aanvaller in conclaaf met Voetbal International. "Het is meer dat er nieuwe jongens op het veld stonden, terwijl we weinig tijd hadden gehad in die samenstelling te oefenen."

Ook al betreft het goede spelers, het is volgens Memphis niet simpel om ineens goed samen te spelen. "Je moet weer even een connectie opbouwen", vertelt de aanvaller van Olympique Lyon. "Het middenveld is bepalend in het voetbal dat we spelen. Daar wordt de connectie met de aanval gemaakt. Dat had beter gekund tegen Mexico. Het was gewoon even wennen. Normaal gesproken heb je Frenkie de Jong op het middenveld lopen. In alle eerlijkheid: Frenkie is de motor van ons spel. In de eerste helft zag je dat we zoekende waren. De posities waren niet goed bezet. Dan loopt het ook in de aanval wat stugger."

Oranje speelt zondagavond tegen Bosnië en neemt het drie dagen later op tegen Italië. Dat zijn belangrijkere duels dan de wedstrijd tegen Mexico, omdat deze wedstrijden gespeeld worden in de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen