Gisteren gemist: zware blessure Van Dijk, AZ weer de mist in

18 oktober 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 17 oktober.

'Vrees wordt werkelijkheid: Virgil van Dijk scheurt kruisband af'

 Voor Virgil van Dijk is de stadsderby tegen Everton uitgelopen op een drama. De verdediger van Liverpool heeft volgens beIN Sports zaterdag zijn voorste kruisband afgescheurd. Mocht de berichtgeving kloppen, dan staat Van Dijk naar verwachting zeven à acht maanden aan de kant.

Koeman loopt eerste Barça-nederlaag op tegen Getafe

Ronald Koeman is met FC Barcelona tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. Getafe CF was zaterdagavond met 1-0 te sterk. Een benutte penalty was voor de thuisploeg genoeg voor de overwinning.

Manchester United komt met schrik vrij op St James' Park

Manchester United is zaterdagavond ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Dankzij late doelpunten van Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka en Marcus Rashford haalde de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer opgelucht adem. De wedstrijd op St James' Park eindigde in 1-4.

Tienkoppig AZ verliest tegen VVV wederom punten in slotfase

Een gehavend AZ heeft zaterdagavond weer niet weten te winnen in de Eredivisie. Net als twee weken geleden tegen Sparta gaf het in de laatste minuten de voorsprong weg nadat het een rode kaart kreeg. Nu zorgde een penalty van Georgios Giakoumakis voor een 2-2 gelijkspel tegen VVV-Venlo. Hierdoor speelt AZ voor de vierde keer deze competitie gelijk en gaf het daarvan drie keer de zege in de slotfase uit handen.

FC Twente grijpt koppositie na overtuigend optreden

Het blijft FC Twente onder het bewind van Ron Jans vooralsnog voor de wind gaan. Ook na de interlandbreak kwamen de Tukkers zeer overtuigend voor de dag. Dat leverde een klinkende overwinning op Willem ll en, in ieder geval tot zondagmiddag, ook de koppositie in de Eredivisie op. Danilo was met twee goals en een assist de man van de avond (0-3).

Real Madrid laat zich op eigen terrein verrassen door Cádiz

De Spaanse promovendus Cádiz heeft Real Madrid zaterdagavond getrakteerd op een verrassende nederlaag. Op eigen terrein ging de regerend landskampioen met 0-1 onderuit. De Koninklijke behoudt ondanks de nederlaag voorlopig de koppositie, maar kan later op de avond van de troon worden gestoten door FC Barcelona.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen